O nouă captură țigări de contrabandă la frontiera cu Ucraina: Contrabandiștii urmau să introducă pe piața neagră din țară țigări în valoare de 125.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat din nou o cantitate mare de țigări de contrabandă la frontiera verde. Amintim că în data de 2 iulie, la frontiera cu Ucraina au fost depistate țigări de contrabandă de aproape jumătate de milion de lei. De data aceasta, au fost descoperite, la  Vicovu de Sus și Brodina, peste 10.500 pachete cu ţigări, în valoare de  aproximativ 125.000 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în data de 4 iunie, pe timpul unor misiuni de supraveghere, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au descoperit în apropierea unei locații de pe raza localității Vicovu de Sus, mai multe colete cu țigări.

Coletele cu țigări de proveniență ucraineană au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.470 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 87.399 lei.

În același timp,  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, trei persoane, care se deplasau către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

La fața locului, au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.200 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  37.440  lei.     

În ambele cazuri ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor și documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de