CLSU Rădăuți ridică din 14 iunie suspendarea activității în Piața Obor-Târgul de mașini. Piața a fost închisă la mijlocul lunii martie pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus


Intră acum și în grupul de

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rădăuți a decis să ridice din 14 iunie suspendarea temporară a activității în Piața Obor – Târgul de mașini, din strada 1 Mai care a fost închisă temporar la mijlocul lunii martie pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Potrivit hotărârii, este permisă și activitatea de comercializare a produselor agroalimentare în fiecare zi de vineri.     

Autoritatea publică locală, prin administrația pieței, va lua măsuri de prevenire și combatere a infectării cu SARS Cov-2  prin montarea dispozitivelor de dezinfecție a mâinilor la intrarea și ieșirea din perimetrul pieței,  amplasarea unor coridoare de dirijare a fluxului de persoane, pe sensurile de intrare/ieșire, amplasarea, la loc vizibil,  a afișelor privind conduita persoanelor care intră în piață și  controlul aplicării măsurilor stabilite.

Aceeași hotărâre prevede că persoanele care intră în perimetrul pieței au obligația de respectare a măsurilor de evitare a infectării, prin purtarea obligatorie a măștii de protecție,  dezinfecția mâinilor la intrare și ieșire, respectarea traseelor de afluire/defluire și evitarea aglomerării, respectarea intervalului minim de siguranță între persoane,  de 1,5-2 m.

Nerespectarea măsurilor prevăzute sunt contravenții și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei, iar constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor se face de agenţii şi ofiţerii de poliţie, subofiţerii şi ofiţerii de jandarmi, poliţiştii locali.


Intră acum și în grupul de