Tocmiti sa transporte mai multi „baloti” cu tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii de pe fâşia din Brodina au prins marţi seară, un tânăr ce făcea parte dintr-un grup de cărăuşi ce urmau a fi plătiţi după ce transportau mai mulţi „baloţi” cu ţigări de contrabandă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan marţi, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F Brodina – I.J.P.F. Suceava, au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera cu Ucraina.

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii, în jurul orei 20.45, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, la aproximativ 1.000 metri de frontieră, un grup format din trei persoane care transporta mai multe colete voluminoase.

Grupul a fost somat verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile şi folosindu-se de acoperirile din teren şi de întuneric, au încercat să fugă.

„Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, reuşindu-se astfel reţinerea cetăţeanului român B. Cristinel, în vârstă de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava. În zonă au fost găsite abandonate 6.000 pachete de ţigări mărcile „Ronson” şi „Three Kings” de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 24.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. În urma cercetărilor şi din declaraţiile celui în cauză, s-a stabilit că cele 3 persoane aveau rolul de a transporta ţigările de la linia de frontiera până intr-o localitate din apropiere, urmând să primească 150 lei pentru fiecare bax”, precizează comisarul Poroch.

Frontieriştii au fost întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, cercetările fiind continuate, sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina în vederea cercetării evenimentului comun.


Intră acum și în grupul de