Vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc îi răspunde primarului de Fălticeni : CJ Suceava a făcut mai multe intervenții la Guvern pentru alocarea unor fonduri suplimentare spitalului. Zona Fălticeni beneficiază de investiții guvernamentale în reabilitări de drumuri, extindere apă și canalizare, școli, grădinițe, dispensare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a răspuns, marți, primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, că instituția județeană a făcut pe perioada epidemiei cu noul coronavirus mai multe intervenții la Guvern pentru suplimentarea de fonduri pentru spitalul din Fălticeni subliiind că această unitate spitalicească nu este în administrarea Consiliului Județean Suceava și nu poate fi finanțată de la bugetul CJ Suceava.

Seredenciuc a făcut referire la afirmațiile primarului Cătălin Coman care a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în această perioadă Consiliul Județean Suceava a căutat Primăria Fălticeni să ceara bani pentru achitarea contribuției la asociațiile intracomunitare de apă-canal și de gestionare a deșeurilor și că nu a avut niciun sprijin financiar din partea Consiliului Județean Suceava pentru Spitalul municipal din Fălticeni care a tratat în ultimele luni pacienți din tot județul, fiind spital suport pentru SJU Suceava.

Astfel, Viorel Seredenciuc a spus că asociațiile de apă-canalizare și de gestionare a deșeurilor nu sunt ale Consiliului Județean, ci sunt asociații ale tuturor localităților din județ, în cazul asociației de gestionare a deșeurilor și a unui număr de 55 de localități în cazul asociației de apă și canalizare.

„Pe baza acestor asocieri, municipiul Fălticeni este unul din principalii beneficiari ai investițiilor finanțate prin programele europene de deșeuri și de extindere a rețelelor de apă și canalizare, apartenența la aceste asociații fiind o condiție obligatorie pentru primirea fondurilor. Cotizațiile despre care vorbește domnul primar intră în conturile celor două asociații și sunt întrebuințate exclusiv pentru funcționare. Cotizații mult mai mari ca valoare virează și Consiliul Județean, ca membru în cele doua asociații,  fără să beneficieze de investiții”, a punctat vicepreședintele CJ Suceava.

El a adăugat că în ceea ce privește fondurile alocate localităților din județ, Consiliul Județean Suceava repartizează fonduri la începutul anului din fondurile alocate de guvern în acest scop, iar municipiul Fălticeni a primit fonduri în limita disponibilului și a necesarului comunicat.

„Pentru ajutorarea spitalului Fălticeni în timpul pandemiei de coronavirus, Consiliul Județean a făcut mai multe intervenții la Guvern, la Ministerul Finanțelor Publice și la Ministerul Sănătății, pentru alocarea unor fonduri suplimentare. Spitalul din Fălticeni nu este in administrarea Consiliului Județean și nu pot fi alocate fonduri către acesta din bugetul Consiliului Judeţean. Spitalul Fălticeni ar fi trebuit să se adreseze Ministerului Sănătății, conform prevederilor legale”, a menționat Viorel Seredenciuc.          

Totodată, vicepreședintele CJ Suceava a ținut să precizeze că în zona Fălticeni CJ Suceava realizează multe investiții în special în infrastructura rutieră.

„Privitor la investițiile din localitățile din zona Fălticeni, îi reamintim domnului primar că în momentul de față se lucrează pe drumurile județene din Boroaia, Malini-Slatina, Vulturești-Hârtop. De asemenea, Municipiul Fălticeni beneficiază de finanțare de la Guvernul României, prin PNDL, pentru reabilitarea a opt străzi și a unui pod, iar mai multe alte localități din zonă, precum Cornu Luncii, Baia, Dolhești, Boroaia, Drăgușeni, Fântâna Mare, Forăști, Bunești, Horodniceni, Bogdănești, Râșca, Slatina, Dolhasca, Liteni, Preutești, Rădășeni, Udești, Vadu Moldovei, Verești, Vulturești, beneficiază de investiții guvernamentale în reabilitări de drumuri, extindere apă și canalizare, școli, grădinițe, dispensare. De asemenea, Consiliul Județean construiește stația de transfer a deșeurilor și  finalizează documentația pentru reabilitarea  Grădiniței speciale din Fălticeni”, a conchis Viorel Seredenciuc.


Intră acum și în grupul de