Doua femei din Veresti, cercetate penal pentru evaziune fiscala


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat marţi, două rezoluţii propuse de IPJ Suceava, prin care s-a dispus începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evaziune fiscală” faţă de două patroane. Potrivit IPJ Suceava, în primul caz este vorba despre G. DOINA, de 43 ani, din comuna Dumbrăveni. Din probatoriul administrat în cauza, a rezultat că femeia în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Vereşti, în perioada aprilie – mai 2009, nu a înregistrat în contabilitate venituri în suma de 26.368 lei rezultate din vânzarea mărfurilor fără întocmirea documentelor cerute de lege.

Urmare a acestui fapt, societatea s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cu suma de 4.210 lei reprezentând TVA aferent veniturilor neînregistrate.

Cel de al doilea caz se referă la T. MARIA, de 47 ani, tot din comuna Vereşti. Şi aceasta în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Vereşti, în perioada aprilie – mai 2009, nu a înregistrat în contabilitate venituri în sumă de 41.250 lei, rezultate din vânzarea mărfurilor fără întocmirea documentelor cerute de lege. Societatea s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cu suma de 6.586 lei reprezentând TVA aferent veniturilor neînregistrate.


Intră acum și în grupul de