CJ Suceava vrea parc in Curtea Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava se va întruni în şedinţă extraordinară la finele acestei săptămâni pentru a analiza şi decide care sunt indicatorii tehnico-economici necesari aprobării studiului de fezabilitate pentru amenajarea unui parc în Curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, care este prevăzut a avea o suprafaţă de două hectare şi jumătate.

Vicepreşedintele CJ, Daniel Cadariu, a declarat miercuri presei că în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava a fost adoptată o hotărâre privind includerea acestui obiectiv pe lista de investiţii a Consiliului Judeţean pentru anul 2009. “Pe data de 12 octombrie 2009 se va închide sesiunea de depunere a documentaţiilor la Administraţia Fondului de Mediu (AFM) în vederea obţinerii de finanţări pentru amenajarea de parcuri. Având în vedere că pentru această sursă de finanţare selecţia se face în funcţie de punctajul acumulat, vom propune deliberativului judeţean alocarea unei sume pentru cofinanţare, astfel încât să se obţină punctajul maxim posibil, care să garanteze alocarea de fonduri din partea AFM.

De asemenea, în urma discuţiilor purtate cu primăriile din judeţ a rezultat că mai multe localităţi au demarat întocmirea documentaţiilor necesare realizării unor parcuri şi intenţionează să le depună la AFM până pe 12 octombrie 2009. Aceste localităţi sunt: Bilca, Stulpicani, Şcheia, Vama, Cârlibaba, Liteni, Bosanci, Mitocu Dragomirnei, Cacica, Dorna Candrenilor, Pojorâta şi Putna. În acest moment la Ministerul Mediului se află în evaluare un număr de 7 proiecte pentru amenajarea de parcuri în următoarele localităţi: Baia, Suceava, Rădăuţi, Mălini, Vicovu de Jos, Milişăuţi, Dumbrăveni. Suma solicitată pentru realizarea celor 7 proiecte este de aproximativ 4.100.000 lei”, a mai spus Daniel Cadariu.


Intră acum și în grupul de