Prefectura Suceava a discutat cu conducerile DSP și ISJ Suceava despre pregătirea școlilor pentru derularea examenelor naționale

Începând cu joi, 11 iunie, dr. Florin Dinu Sădean a preluat atribuțiile specifice funcției de conducere de director executiv al DSP Suceava prin Ordinul Ministrului Sănătății.

Potrivit Prefecturii Suceava, la aceiași dată, la solicitarea prefectului județului Suceava, a avut loc o ședință de lucru a cărei tema principală a fost analiza activităților de pregătire a unităților de învățământ în vederea derulării, în perioada următoare, începând cu data de 15.06.2020, a examenelor naționale și concursurilor școlare.

În cadrul ședinței, inspectorul școlar general prof. Grigore Bocanci a prezentat rezultatele activităților de control desfășurate în perioada 26.05-02.06.2020, de către inspectorii școlari sub coordonarea inspectorului general adjunct prof. Mircea Popescu, cu scopul de a monitoriza pregătirea unităților de învățământ în vederea reluării cursurilor școlare în perioada 02.06 – 12.06.2020.

Astfel, în urma verificărilor realizate s-a constatat că în școli au fost elaborate proceduri proprii, a fost realizată o bază de date cu elevii care participă la cursuri cu avizul părinților, a fost întocmită o evidență cu profesorii care participă, personalul auxiliar și nedidactic cu stabilirea responsabilităților  și s-a întocmit un program de desfășurare a activităților zilnice în grupe de maxim zece elevi.

Sursa precizează că s-a constatat că în școli au fost efectuate dezinfecții și igienizări, au fost asigurate substanțe dezinfectante, săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini și au fost achiziționate termoscanere non- contact. S-a realizat materializarea distanțelor între elevi, trasee de circulație și a fost stabilită așezarea în bănci cu păstrarea distanței de 2 m. La unele unități școlare au fost poziționate la intrare tunele de dezinfecție.

Totodată, în spațiile unde se desfășoară activități au fost afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării SARS-CoV-2 iar elevii și personalul angajat au fost instruiți cu privire la respectarea acestor norme.

La ședința de lucru au mai participat medicul epidemiolog Cătălina Zorescu și medic primar Arina Bădăluță din cadrul Compartimentului de Igienă Școlară din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava, prof. Grigore Bocanci inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava și col. Costică Ghiață inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava.