Oficial: Încă 62 de suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, numărul total ajungând la 3.072 de persoane. La SJU Suceava urmează să ajungă o nouă autospecială de terapie intensivă

Prefectura Suceava a informat, vineri, că în ultimele 24 de ore, șase suceveni au fost internați în spital cu Covid-19, iar zece au fost externați. În același timp, 62 suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, numărul celor vindecați ajungând la 3.072.

Astfel, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 446 pacienți, dintre care 138 pacienți Covid-19 (dintre care un cadru medical), 14 pacienți fiind în secția ATI. La nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați 58 de pacienți Covid-19 și 15 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Prefectura Suceava a mai anunțat că în această seară, în jurul orei 19:00, va intra în țară prin Vama Giurgiu autospeciala de terapie intensivă mobilă care va ajunge în cursul nopții la Spitalul Județean Suceava, venind ca o completare a dotării spitalului județean, asigurând din punct de vedere funcțional eventualele provocări epidemiologice.

Totodată, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județ sunt 5.440 de persoane în autoizolare la domiciliu și două persoane în carantină instituționalizată. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu Covid-19.

Până acum, au ieșit din autoizolare 21.795 de persoane, iar din carantină instituționalizată – 3.107 de persoane.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente”, mai menționează Prefectura Suceava.