Flutur anunță că se conturează proiectul Taberei Bucșoaia: Aqua parc, patru terenuri de sport, parc de aventură, teatru de vară , locuri de cazare și masă, dar și un camping pentru corturi și rulote


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că așa cum a convenit la întâlnirea de la Frasin dintre reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului și ai administrației județene și locale, Consiliul Județean Suceava a transmis propunerile privind activitățile care ar trebui să fie organizate în Centrul de Agrement de la Bucșoaia, propunere în care s-a ținut cont de asigurarea celor trei funcțiuni care garantează păstrarea destinației de tabără pentru copii și tineri, respectiv cazare, recreere și sport.

Potrivit lui Flutur, pentru activitățile sportive se propune un teren de minifotbal unde iarna se poate amenaja un patinoar pentru practicarea sporturilor de iarnă – patinaj și hochei, un teren de fotbal cu gazon natural și pistă de atletism și două terenuri multifuncționale – handbal, volei, baschet, tenis de câmp.

El a mai spus că pentru activitățile recreative, culturale și artistice se propune amenajarea unui parc de aventuri cu trasee de cățărare, pereți de escaladă, tiroliană, apoi o scenă mobilă acoperită, cu instalații de sonorizare și lumini, un teatru de vară, un sat tradițional cu căsuțe tradiționale, ateliere de meșteșuguri populare – prelucrarea lemnului, olărit, încondeierea ouălor, broderie motive populare, precum și o zonă de agrement acvatic/aqua-parc.

Totodată, pentru cazare/masă se estimează o capacitate de 500 de locuri, în blocuri de P+3/P+4, cantină precum și un camping pentru corturi și rulote cu toate utilitățile.

„Evident, vor fi asigurate toate utilitățile, se vor amenaja parcări. Se va construi o clădire de birouri, sala de conferințe și cabinet medical”, a menționat Flutur.


Intră acum și în grupul de