Un tanar botosanean si-a abandonat masina ticsita cu tigari


Intră acum și în grupul de

Nedorind să dea explicaţii frontieriştilor privind cantitatea mare de ţigări din maşină un tânăr botoşănean a preferat să abandoneze autoturismul. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, astfel au oprit pentru control un autoturism marca „ Volkswagen Passat”, condus de G. Daniel, în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în localitatea Broscăuţi, jud. Botoşani.

„Deoarece acesta transporta o cantitate mare de ţigări, poliţiştii de frontieră i-au solicitat să se deplaseze la sediul sectorului în vederea verificărilor, moment în care tânărul a părăsit locul unde a fost oprit, abandonând autoturismul. S-a luat măsura conducerii maşinii respective la sediul S.P.F. Siret, unde în urma examinării amănunţite, a rezultat faptul că şoferul transporta 2710 pachete de ţigări – 1810 pachete marca „Marble” şi 900 pachete marca „ Ashima” precizează comisarul Poroch.
Acesta mai spune că întreaga cantitate de ţigări în valoare de 11.518 lei, a fost predată pe bază de proces verbal vameşilor, urmând a se lua măsurile legale ce se impun faţă de conducătorul auto.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră sireteni, au oprit pentru control un autoturism marca „ Nissan”, condus de cetăţeanul ucrainean K. Serhii, în vârstă de 32 de ani.
În maşina acestuia s-a descoperit cantitatea de 1.000 de pachete marca „Monte Carlo” de provenienţă ucraineană fără documente legale de provenienţă.
Fiind întrebat de provenienţă ţigărilor, şoferul a declarat că le-a cumpărat de la diferite persoane de pe raza oraşului Siret şi intenţiona să le comercializeze în municipiul Rădăuţi.
Ţigările în valoare de 4.250 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar ucraineanul sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.


Intră acum și în grupul de