Gheorghe Flutur a verificat lucrările de asfaltare pe mai multe drumuri județene: În județ se asfaltează foarte multe drumuri


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a verificat, marți, lucrările pe mai multe șantiere unde se execută lucrări la drumurile județele și a anunțat că a cerut constructorilor care au câștigat licitația pentru modernizarea axei rutiere Suceava-Iași să grăbească începerea lucrărilor.

„La Mălini se lucrează pe tronsonul Mălini – Poiana Mărului, 7 km. Anul trecut s-a asfaltat de la limita cu comuna Slatina până la intrarea în Malini, astfel încât acum finalizăm asfaltarea la Mălini, localitate cu un important potențial turistic”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că săptămâna viitoare lucrările continuă pe un tronson de 14,5 kilometri, Mălini-Iesle, a drumului DJ 209B, cunoscut și sub numele de Drumul Talienilor sau Drumul Vitoriei Lipan, care leagă județul Suceava de județul Neamț, pe la Crucea Talienilor, cu ieșire în DN 17B, la Borca, proiectul fiind finanțat prin PNDL.

„În județ se asfaltează foarte multe drumuri”, a menționat președintele Flutur.

El a arătat că la Slatina, comuna vecină, CJ Suceava este pregătit și are și banii necesari pentru a asfalta până la Găinești.

„De asemenea, se lucrează la Boroaia, Vulturești, Hârtop, Valea Moldovei, Mușenița, Bilca, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Mănăstirea Humorului, Pleșa, Panaci, Câmpulung Moldovenesc – Rarău pe la Izvorul Alb, Gemena, Stulpicani. Sunt doar câteva exemple unde se lucrează la drumurile județene”, a menționat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a precizat că luni a avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor care vor executa modernizarea pe axa rutieră strategică Suceava – Iași, tronsoanele DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca și  209C + 209D Suceava – Moara – Frumoasa – Liteni-Moara – Zaharești – Stroiești – Vâlcele – Costâna – Dărmănești.

„Urmează preluarea amplasamentului și am solicitat să grăbească începerea lucrărilor, având în vedere starea și importanța acestor drumuri”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de