27 iunie, zi de doliu în municipiul Suceava în memoria IPS Pimen Suceveanul. Instituțiile vor coborî drapelele în bernă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că ziua de sâmbătă, 27 iunie, va fi zi de doliu în municipiul Suceava în memoria IPS Pimen Suceveanul.

El a reamintit că a anunțat că în ziua în care se face parastasul de 40 de zile al IPS Pimen Suceveanul să fie declarată zi de doliu în municipiul Suceava.

Primarul a spus că după discuțiile pe care le-a avut cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, pomenirea IPS Pimen Suceveanul va fi făcută sâmbătă, 27 iunie.

„Ca atare, voi solicita Consiliului Local ca ziua de 27 iunie să fie zi de doliu în municipiul Suceava pentru contribuția pe care a avut-o IPS Pimen în apărarea ortodoxiei, în ceea ce a făcut pentru Bucovina”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a reamintit că în decurs de aproape 30 de ani cât a fost arhiepiscop, în județul Suceava s-au ridicat peste 100 de biserici, din care 20 și o catedrală în municipiul Suceava.

Ion Lungu a arătat că aceste biserici sunt trainice și vor rămâne în cartea de istorie și vor dăinui sute de ani.

Primarul a menționat că declararea zilei de doliu în municipiul Suceava presupune coborârea steagurilor în bernă la instituțiile publice.


Intră acum și în grupul de