Aeroportul Suceava este pregătit pentru reluarea, de marți, a curselor spre și dinspre Italia. Primul zbor este Suceava-Roma


Intră acum și în grupul de

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava este pregătit pentru reluarea, începând de marți, a curselor spre și dinspre Italia, a declarat pentru News Bucovina managerul aeroportului sucevean Ioan Măriuța.

El a menționat că în Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a adoptat, luni,  hotărârea prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare și că au fost audăugate încă cinci state între care și Italia.

Astfel, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Potrivit programului de curse regulate al Aeroportului Suceava, marți sunt prevăzute zboruri operate de Wizz Air dinspre și spre Suceava de la Roma.

De menționat că în contextul epidemiologic actual pe aeroportul sucevean trebuiesc respectate anumite măsuri adoptate pentru limitarea extinderii epidemiei cu noul coronavirus.

Astfel, pasagerii trebuie să păstreze distanța fizică de 1,5 metri între persoane; să poarte masca de protecție, poziționată peste gură și nas să-și dezinfecteze frecvent mâinil folosind soluția dezinfectantă din dispenserele amplasate și ră respecte indicațiile personalului aeroportuar, a indicațiilor transmise prin mijloace audio și video, precum și a marcajelor și indicatoarelor amplasate. Accesul în terminalul “Plecări” al aeroportului este permis doar pasagerilor nu și aparținătorilor acestora. Pasagerii trebuie sa păstreze permanent contactul cu operatorul aerian pentru a fi la curent cu eventualele noutăți referitoare la zborul respectiv și trebuie să se prezinte cu 3 ore înainte de ora zborului.

La sosirea pe aeroport debarcarea pasagerilor se va face în fața terminalului “Plecări” sau în parcare, de unde aceștia vor fi dirijati către cortul de așteptare sau către intrarea în flux. Pe toată perioada șederii în terminalul “Plecări” pasagerii trebuie să fie atenți la mesajele audio și video și la indicațiile personalului aeroportuar.

Pasagerii care se află în cortul de așteptare din laterala terminalului “Plecări” vor intra către ghișeele de check-in, pe un culoar special amenajat și delimitat, respectând indicațiile marcajelor și indicatoarelor. După efectuarea formalităților de check-in, se va urma fluxul normal (control de securitate, controlul documentelor de călătorie, controlul vamal) până la poarta de îmbarcare, cu respectarea indicațiilor marcajelor și indicatoarelor și a indicațiilor personalului aeroportuar.

Pasagerii de pe fluxul “Sosiri” vor respecta fluxul prin traseele marcate respectând indicațiile personalului aeroportuar, precum și a marcajelor și indicatoarelor amplasate.


Intră acum și în grupul de