Noi atenționări meteo cod portocaliu și cod galben în județul Suceava. Va ploua cu descărcări electrice cel puțin până joi seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două atenționări meteorologice, cod galben și cod portocaliu, ce includ județul Suceava.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 24 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 03:00 și presupune ploi puternice cu descărcări electrice și posibil grindină.

În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50-80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Codul galben va fi valabil în intervalul 25 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ANM precizează că la sfârșitul săptămânii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în special în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.


Intră acum și în grupul de