Flutur: „Momentul artistic” de la șantierul șoselei de centură Rădăuți a fost o inițiativă personală a viceprimarului de acolo, iar din politețe premierul a ascultat fragmentul interpretat de tânăra artistă


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că a constatat cu mâhnire că o inițiativă personală a viceprimarului PMP al municipiului Rădăuți de a întâmpina delegația guvernamentală cu un scurt moment artistic a devenit subiect de dezbatere deși organizatorii vizitei i-au atras atenția viceprimarului că asemenea gesturi nu sunt agreate.  

„Subliniez că momentul primirii delegației guvernamentale, inclusiv interpretarea unui fragment din „Balada” lui Ciprian Porumbescu la vioară de o tânără a fost o inițiativă personală a viceprimarului municipiului Rădăuți, Bogdan Nicolau, fără ca eu,  echipa mea sau cei de la CNAIR să avem cunoștință de această intenție”, a spus Flutur.

El a subliniat că, de altfel, viceprimarul a fost atenționat de organizatori înainte de sosirea delegației guvernamentale că astfel de demersuri nu sunt agreate, dar acesta a insistat, invocând calitatea de gazdă.

„Țin să menționez că premierul Ludovic Orban a ascultat și discursul de bun venit al viceprimarului și, din politețe, nu a putut refuza să asculte fragmentul interpretat de tânăra artistă. Am fost cu toții martorii la desfășurarea unui demers strict personal al viceprimarului municipiului Rădăuți, moment care și pe noi ne-a surprins și a pus într-o postură ingrată și delegația guvernamentală și pe tânăra artistă”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că respectivul episod nu a afectat în niciun fel buna desfășurare a programului vizitei.


Intră acum și în grupul de