Foc intr-o gospodarie din satul Botesti


Intră acum și în grupul de

Un scurtcircuit electric a provocat duminică seară un incendiu într-o gospodărie din comuna suceveană Horodniceni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 22:08 a fost anunţat un incendiu la gospodăria Paraschivei L., din satul Boteşti, comuna Horodniceni, astfel că Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau acoperişul casei şi cel al bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la o clădire şi un garaj din imediata apropiere.

Focul a fost stins la ora 00.05, în limitele găsite, dar au ars până la sosirea pompierilor acoperişul casei construit din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de 20 mp şi circa 600 kg de porumb. De asemenea s-au degradat planşeul şi pereţii portanţi, pagubele fiind estimate la 15.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric defect.

Pompierii au reuşit să salveze garajul şi clădirea învecinate, în valoare de aproximativ 43.000 lei.


Intră acum și în grupul de