Foc intr-o gospodarie din satul Botesti

Un scurtcircuit electric a provocat duminică seară un incendiu într-o gospodărie din comuna suceveană Horodniceni. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, la ora 22:08 a fost anunţat un incendiu la gospodăria Paraschivei L., din satul Boteşti, comuna Horodniceni, astfel că Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau acoperişul casei şi cel al bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la o clădire şi un garaj din imediata apropiere.

Focul a fost stins la ora 00.05, în limitele găsite, dar au ars până la sosirea pompierilor acoperişul casei construit din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de 20 mp şi circa 600 kg de porumb. De asemenea s-au degradat planşeul şi pereţii portanţi, pagubele fiind estimate la 15.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un conductor electric defect.

Pompierii au reuşit să salveze garajul şi clădirea învecinate, în valoare de aproximativ 43.000 lei.

loading...