Șeful Secției Cardiologie a SJU Suceava, dr Alexandru Calancea, propunerea de manager interimar al Spitalului Județean Suceava, începând cu 1 iulie


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că actuala echipă managerială a SJU Suceava a cerut revenirea pe posturile deținute anterior și că noul manager general interimar va fi dr. Alexandru Calancea, șeful secției de Cardiologie.

Flutur a spus că în cursul zilei de miercuri a avut la Consiliul Județean Suceava o întâlnire cu managerul Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, dr. Anatolii Buzdugan cu care a trecut în revistă situația la zi a Spitalului Județean.

Cu această ocazie i-a fost adusă la cunoștință solicitarea membrilor actualei echipe manageriale de a reveni la posturile deținute anterior, respectiv dr. Anatolii Buzdugan în funcția de șef Secție de Neurochirurgie iar dr. Valeriu Gavrilovici, pe funcția  de șef Secție Chirurgie generală.

„La începutul mandatului, actuala echipă și-a exprimat intenția de a lucra împreună până la revenirea la normal a activității medicale la Spitalul Județean. Acest lucru se întâmplă deja, de la 1 iunie s-a reluat activitatea medicală pentru tratarea pacienților cu patologii non-COVID, iar de la 1 iulie se va relua acordarea de servicii medicale pacienților în cadrul ambulatoriului”, a spus Flutur.

El a menționat că în aceste condiții, în baza prerogativelor legale pe care le are, va numi o nouă echipă manageriale interimară, începând cu data de 1 iulie până la organizarea concursului, având în funcția de manager interimar pe dr. Alexandru Calancea, șeful Secției Cardiologie din Cadrul Spitalului Județean Suceava.

„Așa cum spuneam, de la 1 iulie pacienții se vor putea trata la ambulatoriul spitalului, care până acum a oferit servicii medicale doar prin telemedicină. Este organizat un triaj epidemiologic riguros, cu folosirea celor trei puncte acces. Astfel, vor putea fi asigurate servicii medicale, cu programare, pentru 84 adulți și 42 copii, urmând ca toate detaliile privind procedura programărilor să fie stabilită în prima ședință a Consiliului Medical”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de