Patru angajați ai Consulatului României la Cernăuți confirmați cu infecție cu noul coronavirus, internați în Spitalul Județean de Urgență Suceava. Activitatea cu publicul a fost suspendată pe termen nelimitat


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că patru angajaţi ai Consulatului României la Cernăuţi care ar fi fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus urmează să fie internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

El a spus că o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Suceava ar urma să preia cele patru persoane de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi să le transporte la spitalul din Suceava.

Sădean a mai spus că din informaţiile pe care le are cele patru persoane au efectuat testul pentru SARS-COV-2 în Ucraina.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că a fost informat că patru persoane din cadrul personalului Consulatului General al României la Cernăuți vor fi preluați din PTF Siret și transportate la SJU Suceava.

El a spus că nu are informații despre starea de sănătate a acestora și că urmează să primească îngrijiri de specialitate la SJU Suceava.

În ultimele zile în Ucraina a crescut numărul de cazuri de infecții cu noul coronavirus, iar în regiunea Cernăuți au fost înregistrate în ultimele 24 de ore un număr de 51 de îmbolnăviri.  

Consulatul General al României la Cernăuți a anunțat că în contextul evoluției pandemiei de SARS COV 2 (COVID-19), începând cu data de 29.06.2020 își suspendă temporar activitatea de lucru cu publicul, pentru o perioadă nedeterminată.

În funcție de evoluția situației, oficiul consular își va relua programul normal de lucru cu publicul și va informa oportun acest lucru. 

Pentru acordarea de asistență consulară cetățenilor români în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul epidemiei etc.), cetățenii sunt rugați să apelați telefonul pentru situații de urgență: +380635669918 „Facem apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresăm rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările autorităților locale, precum și informațiile postate pe pagina de internet a oficiului nostru consular”, a transmis Consulatul României la Cernăuți


Intră acum și în grupul de