Depunere de coroane de flori la statuia ecvestră a lui Ștefan cel Mare. Flutur: Ștefan cel Mare este modelul de patriotism, de diplomație, de inteligență, de abilitate care ar trebui multora în zilele de astăzi


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu și viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, au depus, joi dimineața, coroane de flori la statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din Parcul Cetății la 516 ani de la moartea domnitorului Moldovei.

Evenimentul a fost unul simplu, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, fiind organizat la inițiativa primarului Ion Lungu.

„Am venit să depunem aici la statuie o coroană de flori în memoria marelui înaintaș”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că va depune o coroană de flori și la mormântul lui Ștefan cel Mare la Putna și va merge și la Sihăstria Putnei pentru a depune o coroană și la mormântul IPS Pimen.

Autoritățile sucevene îl onorează pe Voievodul Ștefan cel Mare

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, președintele CJ Gheorghe Flutur si prefectul Alexandru Moldovan vor depune coroane de flori la statuia lui Ștefan cel Mare de pe platoul Cetatii de Scaun. BONUS: plimbare prin jungla din parcul Sipote

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 1. Juli 2020

„Ștefan cel Mare este modelul de patriotism, de diplomație, de inteligență, de abilitate care ar trebui multora în zilele de astăzi”, a declarat președintele Flutur.

El a arătat că se bucură că a inițiat un program în memoria marelui voievod, Programul Ștefanian, care în fiecare an începe de Sânziene și se încheie cu un pelerinaj la Putna în 2 iulie.

„Anul acesta a fost o variantă simplificată a acestui eveniment. Am avut slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei în capela Cetății de Scaun a Sucevei în 24 iunie. Astăzi mergem la Putna, dar nu în pelerinaj cu mai multă lume”, a spus Flutur.

El a transmis de la statuia lui Ștefan cel Mare un îndemn de încurajare: „Să trecem cu bine aceste vremuri și să sperăm la vremuri mai bune”.

La rândul său, primarul Ion Lungu a menționat că nu este o manifestare oficială, dar că a ținut să marcheze, ca în fiecare an, în 2 iulie.

„Cred că așa este corect să-l cinstim pe Ștefan cel Mare și aici, la Cetatea de Scaun”, a spus Ion Lungu.

„Chiar și astăzi avem multe de învățat de la Domnia Sa mai ales că trecem printr-o perioadă mai grea, o perioadă mai dificilă și trebuie să luăm anumite pilde și comportamente ale lui Ștefan cel Mare”, a continuat primarul.

El a spus că cei mai tineri trebuie să-l aprecieze la adevărata valoare pe Ștefan cel Mare și a subliniat Cetatea de Scaun a Sucevei și statuia ecvestră a marelui domnitori sunt piesele centrale ale strategiei de turism a Sucevei.

Prezent la acest moment, prefectul Alexandru Moldovan a spus că marele Ștefan cel Mare transmite, peste veacuri, un îndemn la unitate.

„În aceste momente grele pentru suceveni doar prin unitate vom reuși să le depășim. Cred că este un îndemn la care toți trebuie să ne aplecăm și există premisele ca, uniți, să le depășim”, a conchis Alexandru Moldovan..


Intră acum și în grupul de