Începe admiterea la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

USV anunță că în data de 6 iulie începe concursul de admitere pentru ciclurile de studii de licență şi masterat la toate cele zece facultăți.

În acest an, candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locațiile din campusul USV, cât și on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă. În contextul epidemiologic existent, USV a luat toate măsurile necesare, astfel încât procesul de admitere să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară, fiind instituite protocoale specifice privind dezinfecția spațiilor, urmarea unor circuite intrare-ieșire foarte bine delimitate, monitorizarea temperaturii la intrările în clădirile din campus, adaptarea infrastructurii pentru protecția personalului implicat în procedeul de admitere și a candidaților care vor opta pentru depunerea documentelor on-site. Totodată, pentru a ușura  procedura de depunere a actelor în on-line, platforma de admitere a USV pune la dispoziție și un sistem electronic de plată a taxei de înscriere, care va  putea fi accesat în momentul înscrierii și încărcării documentelor în platformă.

USV precizează că oferta educațională din acest an include – dintr-un total de 90 de specializări – nouă programe noi de licență sau de masterat, autorizate sau acreditate, unele dintre ele, cu caracter interdisciplinar, fiind coordonate de mai multe facultăți și departamente și implicând competențe multiple. Astfel, în domeniul Științe inginerești, viitorii studenți vor putea opta pentru: Echipamente și sisteme medicale, Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule, Științe gastronomice, Energetică și tehnologii informatice și Securitate cibernetică. În domeniul Științe socio-umane, programele nou apărute în oferta USV sunt Resurse umane și Globalizare și diplomație economică. Acestora li se adaugă alte 2 programe care au fost autorizate să funcționeze anterior: Media digitală și Drept penal și criminalistică.

Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți bobocii vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. În acest sens, universitatea va achiziționa 2200 de laptopuri, 1300 tablete și 3500 de cartele SIM.

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2020, cu repartizarea celor peste 2100 de locuri bugetate și a celor peste 2500 de locuri cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obţinute consultând pagina https://admitere.usv.ro/. Tot aici sunt cuprinse detalii referitoare la specificul fiecărei facultăți și explicații privitoare la probele de concurs.

Procesul de admitere 2020 se desfăşoară în perioada 6-15 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe și 6 – 17 iulie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfășura în perioada  7-15 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică) pentru specializările unde nu există probe și 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 18 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.


Intră acum și în grupul de