Tepe financiare de miliarde de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Un sucevean şi un hunedorean sunt urmăriţi penal după ce au dat ţepe de miliarde de lei vechi mai multor firme din ţară. Potrivit IPJ Suceava, la propunerea instituţiei a fost începută urmărirea penală privindu-l pe A. Radu, de 37 ani, din municipiul Suceava, asociat la o firmă din Suceava, care în intervalul mai-august 2008 a iniţiat şi derulat relaţii comerciale cu 5 societăţi din judeţele Braşov, Suceava, Prahova şi Bucureşti, de la care a achiziţionat diferite materiale de construcţii, cărora le-a achitat la început contravaloarea mărfurilor pentru a le câştiga încrederea.

Apoi a emis instrumente de plată – file de cec şi bilete la ordin- care au fost refuzate la decontare deşi întreaga cantitate de marfă a fost vândută, dar contul societăţii nu a mai fost alimentat, fiind creat astfel un prejudiciu în dauna societăţilor sus menţionate în sumă totală de 2.250.991,31 lei. Totodată, suceveanul a emis două file de cec pe care le-a completat cu date ulterioare momentelor când au fost efectiv emise către furnizor.

Şi S. Aurel, de 22 ani, din municipiul Hunedoara, asociat şi administrator la aceeaşi firmă din Suceava, în perioada iulie-august 2008, alături de A. Radu a participat la derularea unor relaţii comerciale cu societăţile comerciale indicate mai sus, context în care a emis file de cec şi bilete la ordin care au fost refuzate la plată, concurând astfel la prejudicierea persoanelor vătămate cu suma precizată anterior, respectiv 2.250.991,31 lei.

De asemenea, hunedoreanul a emis 3 file de cec fără elementele esenţiale -doar semnate şi 3 file de cec completate cu date false.

Pentru cei doi s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi emitere de file cec cu dată falsă.


Intră acum și în grupul de