La anul, ar putea fi demarate procedurile privind constructia complexului sportiv din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene ar putea demara anul viitor procedurile în vederea începerii lucrărilor la complexul sportiv ce urmează a fi ridicat în municipiu.

Edilul-şef al Sucevei, Ion Lungu, a salutat miercuri votul senatorilor care au aprobat, luni, o propunere legislativă de transfer a unei suprafeţe de 15 hectare de teren din administrarea Staţiunii de Cercetări Agricole Suceava în cea a CL Suceava, urmând ca pe 12 ha să se construiască un complex sportiv, şi şi-a exprimat speranţa că legea va fi adoptată şi de Camera Deputaţilor în actuala sesiune parlamentară.

Potrivit primarului Sucevei, acest complex sportiv urmează să fie amplasat la intrarea dinspre Fălticeni a municipiului Suceava pe o suprafaţă de 12 hectare şi presupune construcţia unui stadion, a unei săli polivalente şi a unui bazin de înot acoperit.
Finanţarea întregului proiect va fi realizată cu sume alocate de la bugetul local, ale Companiei Naţionale de Investiţii şi printr-un parteneriat public-privat, a spus Lungu. El a subliniat că actualul stadion aflat în apropierea sediului Primăriei prezintă risc în exploatare, municipalitatea intenţionând ca în această zonă să fie construit un centru de afaceri.

Printr-o propunere legislativă iniţiată de senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei adoptată luni de Senat se transferă 15 hectare de teren din administrarea Staţiunii de Cercetări Agricole Suceava în proprietatea municipiului Suceava din care trei hectare necesare pentru un cimitir, iar restul pentru un complex sportiv al municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de