Ion Lungu, după discuțiile purtate la CNAIR: Proiectarea și execuția variantei de ocolire 2 a municipiului Suceava au termen de finalizare 2023. Aceasta va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, vineri, după discuțiile avute la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind realizarea variantei ocolitoare 2 a municipiului Suceava pe ruta E 85-Ipotești-Salcea că aceasta ar urma să fie finalizată în 2023.

„Varianta ocolitoare a Sucevei va face parte din Drumul Expres cu profil de autostradă A7 Ploiești-Focșani -Bacău-Pașcani-Suceava-Siret. Varianta de ocolire va fi nod de descărcare pentru drumul expres Pașcani-Suceava”, a spus Lungu.

El a arătat că actualizarea studiului de fezabitate va face parte integrantă din Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru drumul expres Pașcani-Suceava care a fost licitat în luna aprilie.

„Trebuie să actualizăm Hotărârile de Consiliu local pe cele trei localități Suceava-Ipotești-Salcea după care să facem parteneriat cu CNAIR pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Suceava”. În două luni de zile  estimăm să avem semnat parteneriatul cu CNAIR”, a spus Lungu.

 El a adăugat că ulterior CNAIR va  scoate la licitatie proiectarea și execuția variantei de ocolire nr 2 a municipiului  Suceva cu termen de realizare sfârșitul anului 2023.

Primarul a menționat că a avut discuții la Ministerul Dezvoltării Regionale cu ministru Ion Ștefan pe tema derulării proiectelor europene care sunt în curs de implementare .

De asemenea, el a avut discuții la Compania Națională  de Investiții cu directorul general Irina Pătrășcoiu în legătură cu aprobarea în Comisia tehnico-economică de vinerea viitoare a noilor indicatori pentru Sala Polivalentă.


Intră acum și în grupul de