Fetita din Falcau, muscata de o pisica turbata


Intră acum și în grupul de

Directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru avertizează că rabia rămâne în continuare un pericol real din punct de vedere epidemiologic, atât pentru animalele domestice şi sălbatice, cât şi pentru oameni, ştiut fiind faptul că judeţul Suceava este un teritoriu intens rabigen. Acest lucru este confirmat de multitudinea de cazuri înrezistrate, cel mai recent fiind în comuna Brodina.

Potrivit şefului DSVSA Suceava, din localitatea Falcau a fost trimisă pentru stabilirea diagnosticului o pisică moartă, care a fost ucisă după ce a muşcat o fetiţă. „Pisica fără stăpân a intrat în curtea lui Cojocariu Liviu, unde a fost atacată de câinele proprietarului, după care aceasta a fugit să se adăpostească în casă, unde a muşcat o fetiţă. Pisica a fost ucisă ulterior, aceasta prezentând semne clinice care puteau fi atribuite rabiei”, precizează Petrea Dulgheru.

Acesta mai spune că medicul veterinar din comună a trimis cadavrul la Laboratorul Sanitar-Veterinar Suceava pentru investigaţii şi a intreprins urgent toate măsurile legale care se impun în asemenea situaţii.

„Facem din nou apel la întreaga populaţie din judeţul Suceava, să anunţe urgent orice caz de îmbolnăvire sau moarte la animalele domestice şi sălbatice, orice modificare de comportament a acestora şi să nu atingă aceste animale, prima măsură pe care trebuie s-o intreprindă fiind anunţarea autorităţilor sanitare veterinare competente”, a mai subliniat Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de