VIDEO//Primăria Suceava a achiziționat un autocamion-platformă pentru ridicat mașinile parcate neregulamentar sau abandonate. Autovehiculele vor putea fi recuperate după plata costurilor cu ridicarea, transportul și depozitarea lor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri că municipalitatea a achiziționat un autocamion echipat cu macara și platformă de ridicat mașinile urmând ca să fie ridicate autovehiculele care sunt abandonate pe domeniul public al municipiului, cele staționate sau parcate neregulamentar, sau cele aflate în zona lucrărilor edilitare pe domeniul public sau privat al municipiului.

Viceprimarul a spus că autocamionul a fost achiziționat cu sumad e 674.420,60 de lei și va fi folosit după obținerea autorizațiilor și specializarea personalului.

Harșovschi a explicat că vehiculele fără stăpân sau abandonate pe domeniul public, dar și cele staționate neregulamentar vor fi ridicate și transportate la Mitocu Dragomirnei unde vor fi depozitate în incinta fostei stații de tratare a apei.

Proprietarii vor putea achita contravaloarea cheltuielilor privind ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor pentru restituirea acestora.

Totodată, vehiculele care se află în zona lucrărilor edilitare vor fi ridicate și mutatepe un loc cât mai apropiat de locul inițial cu respectarea normelor rutiere privind staționarea.

Lucian Harșovschi a anunțat că pentru a putea reglementa activitatea de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor, în ședința Consiliului Local Suceava va iniția un proiect de hotărâre pentru aprobarea unui regulament.


Intră acum și în grupul de