Acasă Actualitate Sistemul de sensuri unice din municipiul Suceava va fi implementat de viitoarea...

Sistemul de sensuri unice din municipiul Suceava va fi implementat de viitoarea conducere a Primăriei. Lucian Harșovschi spune că autobuzele electrice sunt încărcate acum pe vapor și vor ajunge în septembrie la Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că sistemul de sensuri unice din municipiul Suceava urmează să fie implementat în municipiu în următorul mandat întrucât acesta va fi pus în aplicare odată cu intrarea în funcțiune a autobuzelor electrice.

Viceprimarul a anunțat că autobuzele electrice achiziționate de municipalitate de la cel mai important producător chinez în materie sunt la încărcare pe vapor și urmează să ajungă în luna septembrie la Suceava.



Autobuzele sunt produse de ZTE un concern din China, bateriile și puterea de 340 kw,  autonomie 250 km, motorizarea este de producție China, 12 m lungime, garanție 15 ani, garanție baterii 10 ani, 79 locuri din care 29 pe scaune, dotări camere supraveghere,  afișaj electronic, sistem de locație AVL, sistem de climatizare, sistem de numărare călători, rampă pentru persoanele cu divizibilități.

El a mai declarat că în 5 august va fi organizată și ultima licitație din acest proiect cu finanțare europeană privind modernizarea stațiilor pentru călători, instalarea de automate e-ticketing, supraveghere video, sistem electronic informare și și-a exprimat speranța că acestea vor fi realizate astfel încât să fie funcțional întregul proiect de modernizare a transportului public de persoane din municipiu.

Totodată, în același timp cu punerea în funcțiune a noului sistem de transport public de călători va fi implementat și sistemul de sensuri unice, cu bandă specială pentru autobuze, dar și cu piste pentru biciclete.

„Am ținut la acest proiect. Lumea, ușor-ușor, cere aceste sensuri unice”, a spus viceprimarul.

El a menționat că și chiar acum, în stare de alertă, este aglomerație în oraș fiind și vacanță școlară.

„Eu sper să implementăm aceste sensuri unice odată cu începerea noului mandat”, a spus Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version