Oficial: Numărul sucevenilor vindecați de Covid-19 a ajuns la 3.609. În spitalele din județ rămân internați 128 pacienți Covid-19, 14 fiind în stare gravă


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că miercuri, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județ sunt 3.609 persoane declarate vindecate de Covid-19.

Sursa citată menționează că în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate două persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate șase persoane vindecate.

Din totalul celor 528 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 111 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 108 pacienți sunt în zona tampon și 309 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 111 pacienți diagnosticați Covid- 19, 66 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 31 forme ușoare, iar 14 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI. Din cei 14 pacienți aflați în secția ATI șapte sunt ventilați mecanic.

În Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 17 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Sursa precizează că persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Prefectura Suceava face un apel către toți cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.


Intră acum și în grupul de