Judetul Suceava primeste 5,15 milioane de lei pentru infrastructura si baze sportive


Intră acum și în grupul de

În vederea implementării Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural pe anul 2009, Guvernul a alocat, miercuri, 5,15 milioane de lei unui număr de 44 de localităţi din judeţul Suceava. Anunţul a fost făcut joi de vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, care a precizat că din această sumă totală, 3,76 de milioane de lei vor merge la lucrări de infrastructură în 22 de localităţi, printre care municipiul Câmpulung Moldovenesc şi 1,4 milioane de lei sunt alocate pentru baze sportive pentru alte 22 de localităţi printre care şi Gura Humorului.

Astfel, potrivit lui Cadariu, pe componenta infrastructură primesc bani localităţile Arbore, Bogdăneşti, Câmpulung Moldovenesc, Coşna, Dorneşti, Drăguşeni, Fântâna Mare, Frătăuţii Noi, Frumosu, Horodniceni, Iaslovăţ, Mănăstirea Humorului, Marginea, Moldoviţa, Ostra, Poiana Stampei, Pojorâta, Preuteşti, Râşca, Suceviţa, Stulpicani, Vadu Moldovei.

În cazul localităţilor Dorneşti şi Horodniceni sumele alocate sunt pentru investiţii noi, reprezentând alimentare cu apă respectiv construire poduri şi podeţe din beton armat, iar pentru celelalte localităţi fondurile sunt destinate lucrărilor în continuare.

Pe componenta baze sportive primesc sume de bani localităţile Berchişeşti, Boroaia, Bosanci, Burla, Calafindeşti, Dolhasca, Dorna Candrenilor, Drăguşeni, Dumbrăveni, Fântânele, Frătăuţii Noi, Gura Humorului, Iaslovăţ, Mălini, Milişăuţi, Panaci, Poiana Stampei, Putna, Şcheia, Todireşti, Ulma, Voitinel dintre acestea, 13 localităţi au primit fonduri pentru pregătirea achiziţiei publice a lucrărilor de execuţie, iar restul localităţilor pentru lucrări în continuare.

Guvernul României a adoptat, în şedinţa din 4 noiembrie 2009, o hotărâre privind alocarea unei noi tranşe, în cuantum de 160 milioane lei pentru localităţi din 41 de judeţe ale ţării, banii fiind destinaţi atât lucrărilor de infrastructură (apă, canalizare, staţii de epurare, poduri şi podeţe) cât şi modernizării sau construcţiei unor baze sportive din mediul rural.

Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, instituit prin OG 7/2006, judeţul Suceava are incluse, în prezent, 39 localităţi la componenta infrastructură şi 32 localităţi la componenta baze sportive, valoare totală a acestor proiecte fiind de peste 100 de milioane lei.


Intră acum și în grupul de