După suspendarea cursei Suceava-Viena, Wizz Air anunță suspendarea curselor Suceava-Larnaca după ce Cipru a plasat România în categoria C de țări


Intră acum și în grupul de

Aeroportul Suceava a anunțat că, de vineri, 24 iulie și până în data de 15 august compania Wizz Air a suspendat zborurile dinspre/spre Larnaca operate de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava”, în context aul impunerii unor restricții de călătorie de către statul cipriot cetățenilor români care sosesc în Cipru.

Pasagerii afectați de aceste modificări sunt rugați să mențină legătură cu compania aeriană pentru opțiunile de rambursare sau reprogramare a zborului, transmite Aeroportul Suceava.

Cursa Suceava-Larnaca a fost inaugurată în 10 iulie și are două frecvențe pe săptămână.

Din data de 23 iulie, autoritățile cipriote au plasat România în categoria C de țări. De la această dată, intrarea este permisă NUMAI cetățenilor ciprioți și rezidenților legali veniți din România (cu condiția ca aceștia să aibă asupra lor atestatul de rezidență, respectiv foaia galbenă), a anunțat Ambasada României în Cipru.

Orice alte persoane provenind din țări din categoria C care au nevoie să călătorească în Cipru nu o pot face face decât după obținerea unui permis special eliberat de Ministerul de Interne. Solicitările vor fi înaintate la adresa [email protected], arată sursa citată

„Turiștii români care au rezervate vacanțe în Cipru în perioada următoare sunt sfătuiți să le reprogrameze, în funcție de evoluția pandemiei în România și de măsurile luate de autoritățile cipriote. Ministerul Sănătății al R. Cipru actualizează, săptămânal, lista țărilor din care este permisă intrarea, în funcție de datele epidemiologice din fiecare țară”, precizează ambasada.

Acte necesare intrării în R. Cipru:

Autorizația de călătorie, obținută de pe portalul www.cyprusflightpass.gov.cy , unde trebuie să se înregistreze orice persoană care dorește să călătorească în Cipru, cu 24 de ore înaintea călătoriei. Pașii de urmat: completarea electronică unui chestionar COVID și introducerea datelor de zbor.

Prezentarea unui test PCR de coronavirus negativ (în limba engleză), efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Se admite doar testul PCR (exudat), nu cel de sânge (anticorpi). Testul poate fi efectuat și în aeroport, contra unei sume de 60 de euro.

permisul special eliberat de Ministerul de Interne pentru persoanele nerezidente.

Toate persoanele provenite din țari din categoria C, inclusiv România, vor trebui să se auto-izoleze pentru 14 zile după intrarea în R. Cipru.

DE RETINUT: Pasagerii care nu au asupra lor autorizația de călătorie completată online, corect (Cyprusflightpass) vor fi amendați cu 300 de euro. Personalul din aeroport (ofițeri de poliție de la imigrări, alți oficiali din aeroport) are dreptul de a amenda pe loc pe oricine încalcă această regulă. Persoanele care dau declarații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală.

Cale rutieră: Traversarea în partea de nord a insulei: din 17 iulie MAE cipriot NU mai permite traversarea turiștilor în partea de nord.

Cu privire la tranzit, autoritățile cipriote au precizat că acesta este permis doar în următoarele condiții:

cetățenii români care se află în partea de nord nu vor primi autorizația de traversare decât în cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situații medicale de urgență)

se va utiliza exclusiv punctul de trecere Metehan.

Ce se va întâmpla cu cetățenii români care călătoresc spre Cipru din alte țări decât România?

Toți cetățenii care vin din țări din categoria B sunt obligați să prezinte la intrare un test covid efectuat cu maxim 72 de ore înaintea călătoriei. Dacă un cetățean român este rezident într-o țară din categoria A sau B, trebuie să respecte prevederile pentru țările din aceste categorii. Dacă un cetățean român călătorește într-un stat din categoria A sau B, unde stă mai puțin de 14 zile, și de acolo dorește să călătorească în Cipru, nu va putea veni decât dacă este rezident al R. Cipru, cu obligativitatea auto-izolării 14 zile după intrare.

Cetățenii care vin din țări din categoria C pot face testul COVID și în aeroport, contra unei sume de 60 de euro

Reamintim că din 16 iulie au fost suspendate zborurile spre și dinspre Viena operate de pe aeroportul sucevean.


Intră acum și în grupul de