Recidivist in furtul colilor de tabla de pe conductele de termoficare


Intră acum și în grupul de

Un echipaj de jandarmerie a depistat sâmbătă, în jurul orei 14.00 pe Calea Unirii din municipiul Suceava, în apropiere de pasarela CFR, doi bărbaţi care transportau, cu un atelaj hipo, mai multe coli de tablă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, unul dintre cei doi este recidivist în furtul colilor de tablă de pe conductele de termoficare.

„Fiind întrebate despre provenienţa materialului transportat, cele două persoane – P. Gheorghe, de 67 de ani şi N. Gabriel, de 33 de ani, ambii din comuna Şcheia – au arătat că au găsit colile de tablă în apropierea societăţii locale de termoficare şi că intenţionau să le valorifice. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul cei doi au decopertat o porţiune de aproximativ 20 de metri dintr-o conductă activă de transport a agentului termic de la CET către utilizatorii publici, aflată în apropierea societăţii. Ulterior, au încărcat în atelajul hipo un număr de 16 coli de tablă, respectiv 250 kg, şi s-au deplasat către un centru de colectare în vederea valorificării materialelor”, precizează căpitanul Cornaci.

Acesta a adăugat că au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea continuării cercetărilor.

De această dată, P. Gheorghe, de 67 de ani a fost prins pentru a treia oară, după ce în zilele de 12 şi 13 august a fost depistat în apropierea râului Suceava în timp ce transporta cu atelaje hipo, împreună cu o altă persoană, o cantitate totală de aproximativ 500 de kilograme de tablă utilizată la sistemul de izolare termică a conductelor.

Căpitanul Cornaci spune că, în ambele situaţii au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi furt calificat.


Intră acum și în grupul de