Tigari ucrainene, dosite in masini


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii din Punctul de trecere de la Siret au găsită în două maşini, sute de pachete de ţigări dosite de ochii vameşilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, duminică, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “Volksvagen”, M. Mihaela, în vârstă de 41 de ani, domiciliată în oraşul Siret.

Controlul amănunţit asupra mijlocului de transport, a scos la iveală cantitatea de 780 pachete de ţigări marca „Monte – Carlo”, de provenienţă ucraineană. Acestea erau ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub preşuri, sub scaune şi în portbagajul autoturismului.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 3.346 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către vameşi, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Aceeaşi amendă a primit luni dimineaţă şi M. Marcel, în vârstă de 34 de ani. Acesta s-a prezentat la P.T.F. Siret, pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “Volksvagen”.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport ocazie cu care s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşul roţii de rezervă, sub bancheta din spate a autoturismului şi în bagajele personale, un număr de 800 pachete de ţigări marca „Golden-Gate” şi „Monte Carlo” de provenienţă ucraineană.

Bunurile în valoare de 3.439 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către vameşii.

Potrivit IJPF Suceava, săptămâna trecută au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 13.640 pachete de ţigări în valoare de 55.321 lei, au fost aplicate un număr de 16 amenzi contravenţionale în valoare de 13.000 lei şi s-au constatat un număr de 3 infracţiuni.


Intră acum și în grupul de