Numărul cazurilor active din municipiul Suceava s-a dublat în ultima săptămână. Primarul Ion Lungu spune că nu se pune încă problema unor noi restricții și a îndemnat la responsabilitate individuală


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor active din municipiul Suceava s-a dublat în ultima săptămână și a ajuns la 33, iar primarul Ion Lungu a solicitat sucevenilor să respecte în continuare normele de igienă personală și distanțare fizică.

Primarul a spus în conferința săptămânală de presă că urmează să fie efectuate lucrări de dezinfecție în scările de bloc unde sunt suceveni care au fost depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus și nu exclude redeschidere liniei telefonice care a funcționat în Primărie pe perioada stării de urgență când municipiul era în carantină.

Ion Lungu a declarat că marți erau 33 de cazuri în evoluție în municipiu, iar față de perioada anterioară, când erau 13-15 cazuri, creșterea este semnificativă.

Conferința de presa la Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu susține o conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 28. Juli 2020

„Este bine să purtăm masca de protecție și pe stradă și nu doar în spații închise”, a spus primarul care a arătat că cei care poartă mască se păzesc pe ei și pe ceilalți.

„Suntem vigilenți, dar trebuie să avem și o responsabilitate individuală. Trebuie să fim responsabili noi cu noi”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că, deocamdată, nu se pune problema de noi restricții mai ales că sucevenii au învățat să respecte măsurile de protecție.

Ion Lungu nu a exclus ca noile cazuri să fie aduse de suceveni care au fost în vacanță în alte zone, dar că aceasta se va stabili în baza anchetelor epidemiologice.

„Ipotetic, cei veniți din vacanță sunt potențiali aducători de virus în oraș”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de