Trei candidați suceveni la titularizare au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar alți 42 de candidați s-au retras din motive personale sau medicale de la proba scrisă a concursului


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că la proba scrisă a Concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în 5 centre de examen, s-au prezentat 841 de candidaţi (92,72%) din cei 907 candidaţi înscriși.

Sursa citată precizează că 42 candidaţi s-au retras de la această probă din motive personale (35) și medicale (7), iar 3 candidaţi au fost eliminaţi din examen.

 În total, din judeţul Suceava au fost transmise spre centrele de evaluare 796 de teze.

ISJ Suceava menţionează că toţi candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020-2021.

În comunicatul de presă se precizează că la proba scrisă a acestui concurs nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul dedicat, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00, în timp ce rezultatele finale se vor afişa în data de 11 august.

MEC a informat miercuri că, la nivel naţional, proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-a desfăşurat în 123 de centre, la această probă s-au prezentat 27.002 candidaţi (89,67%) din cei 30.113 candidaţi înscriși, iar din promoţia de absolvenţi ai anului 2020  au fost prezenţi 2.724 de candidaţi.

MEC mai informează că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 – 14 august.

(LB)


Intră acum și în grupul de