Gheorghe Flutur anunță că se lucrează deja la drumurile județene de pe Axa Suceava-Iași și că sunt în lucru multe alte drumuri din județ: Avem motoarele turate la maxim și nu ne oprim aici. Am mai depus încă cinci proiecte de modernizare pentru drumuri județene pe care dorim să le finalizăm în următorii patru ani

 Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că a inspectat șantierele de modernizare a drumurilor județene de pe Axa Suceava- Iași și de la Cornu Luncii și că în județ se lucrează la modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene.

„Constructorii s-au apucat de treabă pe unul dintre cele mai importante drumuri, cel de pe Axa Suceava – Iași, tronsonul Suceava-Ipotești-Bosanci-Liteni-Dolhasca. Îi putem vedea lucrând deja și în zona Dolhasca”, a spus Flutur.

El a menționat că la Cornu Luncii se asfaltează porțiunea de drum județean dintre drumul național DN 2E și Mălini, pe care se aplică două straturi folosind plasă de geotextil antifisură.

„Pe acest drum vom continua lucrările de asfaltare și pe tronsonul de la Cornu Luncii spre Horodniceni. Am început modernizarea și spre Mălini – Slatina. Pentru anul viitor am pregătit modernizarea pe fonduri europene a întregului drum Fălticeni – Pocoleni – Horodniceni – Cornu Luncii – Baia și a drumului Mălini – Slatina – Valea Moldovei – Capu Câmpului – Gura Humorului”, a spus președintele CJ Suceava.

El a subliniat importanța deosebită a acestor drumuri și pentru turism, pentru că se realizează legătura zonei Fălticeni – Gura Humorului cu județul Neamț pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice.

Președintele CJ Suceava a mai adăugat că la Cornu Luncii a discutat cu specialiștii și despre reabilitarea podului de peste Râul Moldova de la Cornu Luncii – Mălini, menționând că s-au finalizat lucrările de peste Moldova de la Voroneț și urmează să se intre mai departe la lucrări pe Râul Moldova, la acest pod de la Cornu Luncii – Mălini.

„Vremea este bună, constructorii se țin de treabă, sunt în grafic, așa că în județ în aceste zile se lucrează pe mai multe șantiere de modernizare a drumurilor județene. Se lucrează la Rădăuți, Frătăuții Vechi , Frătăuții Noi, Bilca, Vicovu de Sus, se lucrează la Șaru Dornei, Panaci – Glodu, la drumul spre Rarău pe la Izvorul Alb, la Boroaia, Hârtop, Vulturești, Valea Glodului”, a spus Flutur.

El a precizat că în ultimii patru ani s-au asfaltat peste 300 de km de drumuri județene.

„Și dacă mă uit așa, în acești patru ani de mandat, s-au asfaltat peste 300 km de drumuri județene, astfel încât, în cea mai mare parte, acestea au încep să capete cu adevărat contur de drumuri modernizate. Avem motoarele turate la maxim și nu ne oprim aici. Am mai depus la A.D.R. N-E încă cinci proiecte de modernizare pentru drumuri  județene, pe care dorim să le finalizăm în următorii patru ani”, a conchis Gheorghe Flutur.