Drăgușeni: Un copil a rămas blocat într-un canal de sub un podeț când încerca să recupereze o minge. El a fost salvat de pompierii militari

Pompierii militari din Fălticeni au reușit, sâmbătă seara, salvarea unui copil de 10 ani care a rămas blocat într-un canal de scurgere a apei pluviale sub un podeț unde a ajuns când încerca să recupereze o minge.

Potrivit ISU Suceava, sâmbătă seară în jurul orei 19:30, pompierii militari fălticeneni au fost solicitați să intervină în satul Broșteni, din comuna Drăgușeni, unde un băiat de 10 ani a rămas blocat într-un canal de scurgere a apei pluviale, sub un podeț.

Pompierii militari s-au deplasat cu modulul SMURD, cu o autospecială pentru descarcerare și ambulanța SMURD.

La fața locului, copilul era sub un podeț de beton, în imposibilitate de a se mișca.

Acesta se juca în zonă, împreună cu mai mulți copii, când o minge de tenis de câmp a ajuns sub podeț. El s-a dus după minge, s-a băgat cu totul în cavitate, cu picioarele înainte, însă a rămas înțepenit în „capcana” de beton și nu a putut fi ajutat nici de adulții din zonă care i-au sărit în ajutor.

Salvatorii au introdus sub băiat o prelată de transport, specială, pentru a asigura o alunecare eficientă și, totodată, protecția copilului, și au început manevrele pentru a-l putea extrage de sub podeț. Deoarece era agitat și speriat, pompierii au dialogat în permanență cu copilul, încercând să-i distragă atenția și să-l determine să coopereze, pentru reușita misiunii.

După aproximativ 20 de minute, pompierii l-au extras pe băiat, care avea doar câteva excoriații la genunchiul drept. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical, însă nu a fost necesar transportul la o unitate spitalicească.

În final, salvatorii s-au retras la bază, iar copilul a fost preluat de părinții săi și au plecat cu toții acasă.