Numărul cazurilor active de Covid-19 în municipiul Suceava a ajuns la 50. Ion Lungu: Îi rog pe suceveni să fie prudenți și să poarte masca de protecție și pe stradă și în locurile aglomerate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că numărul cazurilor active de Covid-19 din municipiul Suceava a ajuns la 50 după ce în ultimele săptămâni era sub 20.

El a spus că a participat la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava în calitate de invitat unde s-au discutat mai multe probleme privind evoluția epidemiei de Covid-19 în județ și în municipiul reședință de județ.

„În municipiul Suceava sunt 50 de cazuri active. Au fost 13, au fost 20, iar acum sunt 50. Partea bună, potrivit celor de la DSP, că nu este vreun focar în municipiu”, a spus Lungu.

El a arătat că potrivit DSP numărul ar fi crescut ca urmare a testărilor celor care vor să plece în concediu.

Conferința de presa la Primaria Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu susține o conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 4. August 2020

„De la acele solicitări individuale a crescut numărul de cazuri”, a spus primarul.

El a spus că aceasta nu înseamnă că autoritățile nu sunt rămân vigilente în continuare.

Totodată, Ion Lungu a spus că verificările făcute în municipiul Suceava au evidențiat că se respectă regulile, în Bazar, în piețe, în transportul în comun.

El i-a rugat pe suceveni să poarte masca și pe stradă, mai ales în spațiile aglomerate, pentru că există riscul de infectare.

„Chiar dacă noi nu am luat o măsură în acest sens, nu se impune deocamdată, îi rog pe suceveni să fie prudenți și să poarte masca chiar și atunci când sunt în aer liber, pe stradă, în mod deosebit în zonele aglomerate”, a transmis Ion Lungu.

El a menționat că am întărit din nou, în discuțiile cu Direcția Administrarea Piețelor, cu Poliția Locală, să se urmărească respectarea regulilor în Bazar, în piețe, în spațiile aglomerate.


Intră acum și în grupul de