Spitalul Județean Suceava se pregătește să facă testare COVID și pentru persoane neinternate. Gheorghe Flutur anunță că CJ Suceava a aprobat achiziția a încă unui aparat de testare cu accelerator și a mărit organigrama cu 13 posturi

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri că Spitalul Județean Suceava se pregătește să facă testare COVID și pentru persoane neinternate.

Flutur a spus că în ședința de vienri a Consiliului Județean Suceava, odată cu aprobarea modificării organigramei Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” s-au aprobat posturile pentru noul Compartiment de biologie moleculară care va funcționa în cadrului Laboratorului BK și biologie moleculară, înființat printr-o Hotărâre a Consiliului Județean Suceava de reorganizare a Laboratorului BK.

El a menționat că structura aprobată include 13 posturi din care 3 medici, un chimist, un biolog, 7 asistenți și un post de îngrijitoare.

„După ce Consiliul Județean Suceava a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziționarea la Spitalul Județean Suceava a încă unui aparat de testare Real Time PCR cu accelerator, aici vom avea în curând  3 aparate de tip RT-PCR precum și unul de testare rapidă folosit pentru cazurile urgente și pentru testarea personalului medical din spital”, a spus Flutur.

El a adăugat că, cu aceste echipamente, prin Compartimentul de biologie moleculară, se va asigura creșterea capacității de testare.

„Ne propunem ca, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, să putem asigura testare pentru SARS-Cov-2 și pentru persoane care nu sunt pacienți în Spitalul Județean Suceava”, a declarat Flutur.