Flutur: Activitatea Aeroportului Suceava se intensifică. Pe lângă cursele operate de Blue Air, Tarom anunță că reia cursele zilnice, iar imediat vor fi și curse de seară Suceava-București


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că activitatea Aeroportului Suceava se intensifică și că a cerut conducerii aeroportului sucevean să optimizeze fluxurile de pasageri în condițiile în care Tarom își reia zborurile zilnice, Wizz Air a deschis noi rute, iar Blue Air operează până la sfârșitul lunii septembrie cursele regulate de pe Aeroportul Bacău.

Gheorghe Flutur a spus că din 22 august Tarom reia zilnic cursele spre București cu aterizare la Suceava la ora 22:55 și decolare la ora 5:20.

De asemenea, din 1 septembrie Tarom urmează să suplimenteze zborurile spre București cu o cursă zilnică de seară, cu excepția zilei de sâmbătă, care va ateriza la Suceava la ora 19:20 și va decola spre București la ora 19:45.

„Activitatea aeroportuară revine în parametri pe care i-am anticipat, iar din septembrie vom deschide și Terminalul 2 care va permite Aeroportului Suceava să proceseze un număr mult mai mare de pasageri”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că în același timp la aeroport se lucrează la extinderea parcării și că infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată în continuare.

„Sperăm că vom continua și colaborarea cu Blue Air și după luna septembrie”, a spus Flutur.

El a mai declarat că urmează să fie lansat și proiectul unui terminal cargo la Aeroportul Suceava pentru transportul mărfurilor.

„Aeroportul Suceava este și trebuie să-și consolideze poziția de aeroport regional important la granița de nord-est a țării”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de