Flutur a vizitat șantierul blocului de locuințe pentru medici din Suceava arătând că în apropiere se vor construi un spital de copii și unul de boli infecțioase: Dacă aveam spital de boli infecțioase nu cred că se ajungea la atâtea secții infectate în spital


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizionat, miercuri, lucrările blocului de locuințe pentru medici unde vor fi amenajate 30 de apartamente cu două și trei camere.

El a spus că această construcție este finanțată de ANL, iar CJ Suceava a suportat cheltuielile pentru utilități, parcări, loc de joacă pentru copii.

„Vor fi apartamente moderne într-un bloc foarte aproape de spital”, a spus Flutur.

El a menționat că termenul de finalizare este septembrie 2021.

„Ne interesează foarte mult acest bloc de locuințe ca să aducem la Suceava medici, familii de medici”, a menționat președintele CJ Suceava care consideră că așa va deveni mai atractiv SJU Suceava.

El a spus că în apropiere se va construi viitorul Spital de copii din Suceava, investiție a CNI, cu peste 400 de paturi, unde va fi inclusă și Maternitatea și va avea unitate proprie ATI.

Tot în zonă va fi construit Spitalul de boli infecțioase.

„ E o decizie nouă pe care noi am luat-o. Am depus documentația pentru un spital cu 90-95 de paturi cu ATI propriu cu 10 paturi pentru copii”, a spus Flutur.

Investiția pentru spitalul de copii este de circa 80 de milioane de euro, iar la spitalul de boli infecțioase de 35 de milioane de euro.

„Ne ținem de aceste lucrări. Sperăm în revenirea la normalitate a Spitalului de la Suceava și când spun normalitate sper în scăderea infectărilor cu Covid ca să eliberăm spitalul nou pentru a se putea face operații pentru pacienții non-Covid și acel spital de boli infecțioase să ne aducă o siguranță în plus. Trebuie să spun răspicat: dacă la Suceava era un spital de boli infecțioase și se tratau bolnavii de Covid separat, poate nu se ajungea ca spitalul nou să fie atâtea secții infectate cu noul coronavirus”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de