Daca esti bolnav, risti sa nu votezi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pacienţii internaţi în unităţile sanitare de pe raza judeţului Suceava riscă să nu-şi poată exprima dreptul de a vota pe data de 22 noiembrie. Acest lucru se datorează unei hotărâri date de către Biroul Electoral Central prin care se stipulează că „toate persoanele care nu se află pe rază localităţii unde sunt arondaţi secţiilor de votare pot vota doar dacă se prezintă la secţiile speciale având în vedere că aceste secţii nu beneficiază de urnă mobilă”.

Astfel toţi pacienţi din Spitalul judeţean care se află internaţi în secţiile de boli infecţioase sau cele supuse carantinei ori cei aflaţi în saloanele de refacere în urma operaţiilor suferite dar sunt în imposibilitate de a se deplasa nu vor putea vota deoarece trebuie neapărat să se prezinte în secţiile speciale.

„Aşa este legea, nu noi am facut-o, noi doar urmărim să fie respectată” a declarat în cadrul unei conferinţe de presă inspector de poliţie Gabriel Pantiru. În aceeaşi situaţie se află şi persoanele încarcerate în arestul IPJ. Din cei 24 de reţinuţi 23 şi-au exprimat dorinţa ca duminică să-şi exercite dreptul constituţional de a vota.

Din păcate nici pentru aceştia conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Suceava nu cunoaşte până în momentul de faţă o soluţie legală de rezolvare.


Intră acum și în grupul de