Gheorghe Flutur anunță că anul viitor accesul pe platoul Rarău se va face din trei direcții și cere constructorilor să grăbească ritmul la modernizarea drumului prin Izvorul Alb: Vrem să organizăm evenimente de amploare pe Rarău


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a inspectat, miercuri, lucările de modernizare a drumului județean din Masivul Rarău din zona Izvorul Alb, acesta exprimându-și nemulțumirea față de ritmul lucrărilor.

El a spus că este modernizat pe o lungime de 7,7 kilometri, iar din banii CJ Suceava s-au alocat 5,1 milioane de euro pentru aceste lucrări.

„Unul dintre marile obiective ale Consiliului Județean Suceava este legătura între platoul Rarău cu municipiul Câmpulung Moldovenesc pentru a pune în valoare pârtia de schi și Masivul Rarău”, a explicat Flutur.

El a menționat că din acest punct de vedere a fost asigurată finanțarea încă de anul trecut și că s-a pregătit patul drumului, iar acum se lucrează la zidurile de sprijin.

„Am venit să le cer constructorilor să tureze motoarele. Vreau mai mult!”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că firma de construcții s-a angajat că va turna primul strat de binder până la Schit în această toamnă, dar consideră că ritmul este necorespunzător.

„Sunt nemulțumit și vreau să-și aducă mai mulți muncitori aici. Zona este foarte circulată, sunt turiști și anul viitor vreau să finalizăm acest drum pentru că pregătim a treia cale pentru platoul Masivului Rarău”, a spus Flutur.

El a menționat că Primăria Câmpulung Moldovenesc a asfaltat drumul din oraș și până la baza pârtiei de schi, iar anul viitor va trebui ca Masivul Rarău să fie pus în valoare din trei părți, de pe Valea Bistriței de la Chiril, de la Pojorâta și din zona Izvorul Alb.

„Vrem să organizăm evenimente multe pe muntele Rarău. Va trebui să ne gândim la mai multe locuri de parcare. Pregătim evenimente pentru tineri, un mare festival internațional „Stelele Rarăului” care să fie un Untold al muntelui, cu zeci de mii de tineri, cu locuri de campare și corturi ca să asiste trei săptămâni la concerte pe muntele Rarău”, a spus Flutur.

El a spus că a venit în zonă pentru că dorește ca această cale de acces să fie finalizată cât mai repede și constructorii să tureze motoarele pentru că li s-a asigurat finanțarea.


Intră acum și în grupul de