Incendiu pe un teren al Statiunii de Cercetare Agricola Suceava


Intră acum și în grupul de

Pompierii din judeţul Suceava au intervenit marţi, după-amiază la stingerea a trei incendii în care ardea vegetaţia uscată. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, ora 17.01, prin serviciul 112 a fost anunţat un incendiul pe un teren ce aparţine Staţiunii de Cercetare Agricolă Suceava. Astfel, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor la vegetaţie uscată.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau circa 20 ha de vegetaţie uscată, fără pericol de propagare la vecinătăţi. Incendiul a fost lichidat la ora 18.30.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

La ora 17:25 a fost anunţat un alt incendiu la vegetaţie uscată, de această dată pe un teren ce aparţine Consiliului local Mănăstirea Humorului. La faţa locului, s-a deplasat Garda de Intervenţie Gura Humorului împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mănăstirea Humorului, cu două autospeciale La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau circa 2 ha de vegetaţie uscată, existând pericol de propagare la fondul forestier învecinat.

Focul a fost stins la ora 20.20, cauza incendiului fiind fumatul în locuri nepermise. Pompierii au salvat fondul forestier, în valoare de aproximativ 1.000.000 lei.

La ora 19.55 Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un teren ce aparţine Consiliului local Bosanci.

La sosirea echipajelor ardeau circa 20 ha de vegetaţie uscată, fără pericol de propagare la vecinătăţi.

Focul a fost lichidat la ora 21.05.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.


Intră acum și în grupul de