Gheorghe Flutur anunță noi atracții turistice în județul Suceava odată cu investiții în mai multe drumuri din zona Panaci- Broșteni și vorbește și de punerea în valoare a domeniului schiabil al Munților Călimani


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat proiectul de dezvoltare a infrastructurii rutiere și a turismului în zona Panaci odată cu deschiderea căilor de acces.

„Sper ca satul Glodu să-și schimbe numele în scurt timp pentru că nu va mai avea glod”, a declarat Flutur în satul Glodu unde se lucrează la modernizarea drumului Vatra Dornei-Panaci-Bilbor.

El a amintit că în primul său mandat s-au realizat 22 de kilometri de drum județean până la Glodu și că pe acest traseu se va turna un strat de uzură în această toamnă.

Flutur a spus că de săptămâna viitoare se începe turnarea asfaltului dinspre Glodu spre Pasul Bilbor pe o lungime de 6 kilometri contractați pe un program de dezvoltare locală unde de săptămâna viitoare se începe să se toarne asfalt în două straturi.

„Practic noi ne apropiem aici de granița cu județul Harghita”, a spus Flutur.

El a arătat că s-au investit în primul proiect bani mulți în acel tronson de 22 de kilometri, iar acum se investestc 3 milioane de euro pentru cei șase kilometri din acest proiect și se ajunge până în zona de unde se urcă în Pasul Bilbor și că acum se încheie procedurile care au fost necesare pentru schimbul de terenuri ca să se poată începe lucrările.

„Avem fonduri. E un proiect de 5,2 milioane de euro prin PNDL al Guvernului României, un drum de 3,7 kilometri”, a spus Flutur care a menționat că din primăvară se va începe lucrarea și pe acest tronson.

Drumul prin Pasul Bilbor va avea șase serpentine, vor fi realizate  2,5 km de ziduri de sprijin și constuite 19 podețe.

„Ajungem la limita dintre Suceava și Harghita spre Toplița. Marele avantaj este că se scurtează distanța dintre Vatra Dornei și Ardeal și spre București cu 100 de kilometri. Poate că trebuia mai repede să facem acest tronson, dar Primăria Panaci a avut o problemă cu terenurile și până a rezolvat-o a durat”, a spus Flutur.

El a mai anunțat că CJ Suceava a depus un proiect pentru axa de finanțare din următoarea programare prin care să fie alocate fonduri europene pentru a lega zona de la Glodu cu Broșteni pe râul Neagra.

Flutur a spus că acesta este un drum județean de 47,3 kilometri și va face legătura cu DN 17 B.

„Aceasta înseamnă punerea în valoare a acestei zone izolate a județului Suceava. Râul Neagra este una dintre cele mai frumoase zone din țară și eu sper că va fi deschisă turismului”, a spus Flutur care consideră că după ce se deschide legătura cu Ardealul prin Pasul Bilbor este un pas spre investitori, spre investiții și, în special spre turism.

Gheorghe Flutur a mai declarat că împreună cu vecinii din Harghita va fi realizat un Plan Urbanistic Zonal al Munților Călimani care va stabili strategia de dezvoltare a zonei păstrându-se cât mai multe ariile naturale.

El a mai arătat că și domeniul schiabil cel mai bun din România este versantul nordic al munților Călimani care se află în județul Suceava.

„Toate drumurile să aibă rolul de a deschide spre turism Bucovina și județul Suceava”,a  spus Flutur.

El a transmis că nu întâmplător aleargă și urmărește cu lucrează constructorii pe aceste trasee pentru că dorește să facă pas cu pas aceste lucrări care vor contribui la dezvoltarea zonei.

„Această zonă nu va mai fi o fundătură ci un circuit deschis turismului”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de