Inundațiile din 23-30 iulie au produs pagube de 2,6 milioane de lei în județul Suceava. Cel mai mult au fost afectate drumurile comunale, străzile și apărările de mal


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, în ședința ordinară de luni, Raportul de sinteză nr. 5, privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcții hidrotehnice și poluărilor accidentale din județul Suceava în perioada 23-30 iulie 2020.

Potrivit Prefecturii Suceava, raportul vizează inundațiile de luna trecută care au afectat zece localități sucevene, respectiv municipiul Suceava, orașul Frasin, comunele Berchișești, Ipotești, Grănicești, Moldovița. Ostra, Pătrăuți, Stulpicani, Todirești (cu un număr de 17 sate componente), producând pagube la infrastructura rutieră, la lucrările de gospodărire a apelor cu rol de apărare împotriva inundațiilor precum și în gospodăriile populației.

Raportul arată că în perioada menționată, în cadrul Dispeceratului comun ISU-SAJ au fost recepționate 13 avertizări/atenționări Cod Galben, 16 avertizări Cod Portocaliu și șapte avertizări Cod Roșu. Pe lângă asta, ISU Suceava a emis patru mesaje de avertizare prin Ro-alert.

Potrivit documentului, pompierii militari suceveni au desfășurat 31 de intervenții la Suceava, Todirești, Berchișești, Gura Humorului, Ostra, pentru monitorizări, evacuări apă din curți și anexe inundate, evacuări apă din beciuri și subsoluri, decolmatări fântâni etc.

Sursa atrage atenția că în urma evaluării și inventarierii pagubelor produse de inundațiile, s-a stabilit că la nivelul județului Suceava au fost inundate cinci case, un km de drum județean, 26,825 de km de drumuri comunale, 2,2 km de drumuri vicinale, 8,33 km de străzi, patru podețe, un pod, două punți, 1,735 km de apărări de mal și 0,6 de kilometrii de albii colmatate.

Toate aceste pagube însumează un total valoric de 2.673.293 lei, susține Prefectura Suceava.

Prefectura Suceava precizează că ședința a avut loc sub conducerea prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan. La ședință au participat reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Inspectoratului de Jandarmi Suceava, SGA Suceva și Inspectoratului Școlar Județean Suceva.


Intră acum și în grupul de