Ion Lungu: Cei 1.950 de angajați ai unităților școlare din municipiul Suceava vor trebui să aibă teste pentru SARS-CoV-2 cu 72 de ore înainte de începerea anului școlar. Primăria va achita contravaloarea testelor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că pentru începerea în siguranță a anului școlar, cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ sucevene vor trebui să aibă facă teste pentru infecția cu SARS-CoV-2 cu 72 de ore înainte de începerea cursurilor.

El a spus că Primăria Suceava va achita contravaloarea testelor.

Primarul a declarat că va fi nevoie ca fiecare unitate școlară să încheie contracte de prestări servicii cu laboratoare de analize medicale unde se efectuează astfel de teste.

Ion Lungu a menționat că este vorba de 1.950 de cadre didactice și personal auxiliar din învățământul preuniversitar al municipiului Suceava.

Întrebat cum se va putea face o asemenea testare în masă a cadrelor didactice din municipiu în condițiile  în care posibilitatea de testare nu este atât de mare, primarul a arătat că unitățile școlare vor putea stabili un calendar al testării astfel încât să se poată efectua aceste analize.


Intră acum și în grupul de