Creștere semnificativă a cazurilor active de Covid-19: În județul Suceava sunt 371 de cazuri în 76 de localități. Prefectura Suceava cere sucevenilor să respecte normele sanitare pentru a evita noi restricții la nivelul unor localități


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că vineri, în județul Suceava sunt 371 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, față de 349 cazuri câte erau cu o zi în urmă.

Sursa citată precizează că doar 38 de localități sucevene nu au cazuri de Covid-19 active. În același timp, Suceava, Rădăuți și Bosanci adună o treime din toate cazurile active.

Totodată, în carantină se află 388 suceveni, iar în izolare 58. De asemenea, numărul total de persoane testate până în prezent este de 42.708 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 454 persoane.

Pe lângă asta, forțele de ordine continuă verificările în contextul Covid-19. Astfel, miercuri au fost verificate 141 persoane și 39 de firme, fiind aplicate două amenzi.

În acest context, Prefectul județului Suceava mulțumește celor care au înțeles să respecte cu strictețe normele de distanțare fizică și igienă, și face un apel către toți cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă precum și recomandările specialiștilor epidemiologi.

Sursa citată mai arată că „este important să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus, pentru a nu fi în situația de a impune noi restricții suplimentare la nivelul unor localități din județ”.


Intră acum și în grupul de