Premierul Ludovic Orban spune că Autostrada Nordului este în faza de pregătie a documentațiilor tehnico-economice. În luna iunie, ministrul Transporturilor avansa la Suceava luna august pentru semnarea contractelor pentru studiu de fezabilitate


Intră acum și în grupul de

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Bistrița că se angajează să realizeze drumul expres Suceava-Baia Mare, menționând că este în fața de pregătire a documentațiilor tehnico-economice.

„Este un drum expres fundamental pentru Bistrița pentru că e prevăzut în continuarea drumului expres Petea- Satu Mare -Baia Mare care face legătura cu M 3 în Ungaria și conectează la rețeaua de transport european. (…) Va fi un suport pentru dezvoltarea economică. Este un proiect foarte important pe care noi ne angajăm să-l realizăm și care este în fază de pregătire a documentațiilor tehnico-economice și cu siguranță va fi realizat”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, drumul va fi proiectat la profil de autostradă, cu patru benzi – câte două pe sens, fără bandă de urgență – și el va fi „o cale de transport care cu siguranță va crește atractivitatea Bistriței”.

În luna iunie, aflat în vizită la Suceava împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, avansa luna august pentru semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate. „Județul Suceava va fi conectat cu Ardealul prin proiectul de Drum Expres Baia-Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, un proiect ambițios pentru care, cel mai probabil, în luna august se va semna contractul pentru realizare a studiului de fezabilitate”, a spus atunci Lucian Bode.


Intră acum și în grupul de