Gheorghe Flutur, după semnarea contractelor pentru tronsoanele Siret-Suceava și Suceava-Pașcani ale autostrăzii A7: Mă suflec, îmi pun cizme de cauciuc și vreau să fiu pus la treabă pe acest tronson de autostradă.


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu și primarului orașului Siret, Adrian Popoiu, au participat, luni, la Siret, la semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru tronsoanele Siret-Suceava și Suceava-Pașcani ale autostrăzii A7.

Președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că semnarea acestui contract oferă o altă perpectivă de dezvoltare a zonei.

„Astăzi s-a parafat contractul pentru 101 kilometri de autostradă pe teritoriul județului nostru până la Pașcani. Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone, a Bucovinei, pornind de la Siret.Orice primar, orice om care dorește să se gândească ce îl așteaptă în viitor trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și capitala României, în următorii ani este posibilă pe un drum modern, să faci patru-cinci ore până la București”, a spus Flutur.

El a arătat că realizarea acestei investiții înseamnă dezvoltare economică, înseamnă întoarcerea tinerilor care să lucreze acasă, înseamnă turism, înseamnă punerea în valoare a acestei minunate zone unde este Ierusalimul neamului românesc:Putna.

„După ce proiectanții se vor apuca de treabă, ne vor consulta asupra variantelor de traseu. Mă bucur că ați ales să aveți un punct întărit în Suceava. Considerați că îl aveți în mine și în primarii noștri acest punct întărit și ne vom implica foarte foarte tare în rezolvarea acestei probleme”, a spus Flutur.

El a menționat că duminică, în Bistrița Năsăud, premierul anunța cealaltă autostradă A 14 a județului.

„E cealaltă autostradă care leagă Suceava de Vatra Dornei- Dej-Satu Mare-Petea. Acolo suntem foarte avansați cu Ministerul Transporturilor și CNAIR pentru a parafa contractele de predare a centurilor ocolitoare către administrația locală”, a spus Flutur.

El a subliniat că pentru această investiție Consiliul Județean Suceava și primăriile și-au asumat responsabilitatea de a se implica în construcția pe bani europeni a acestor centuri ocolitoare.

„Dumneavoastră să legați aceste centuri între ele astfel încât în patru-cinci ani Suceava să prindă contur cu două autostrăzi A7 și A 14”, a transmis Flutur directorului CNAIR.

El consideră că aceste lucrări importante înseamnă dezvoltare și optimist pentru cei care așteaptă un viitor mai bun pentru județul Suceava.

„Intersecțiile lui A7 vor fi la Suceava cu A 14, la Pașcani cu A 8 Iași-Tg Mureș și la Bacău cu A 13 Bacău-Brașov. Astea sunt lucruri curoajoase pentru zona Moldovei care, din păcate, 30 de ani a fost ocolită de dezvoltarea infrastructurii mari. Eu personal mă suflec, îmi pun cizme de cauciuc și vreau să fiu pus la treabă pe acest tronson de autostradă”, a spus Flutur.

Flutur a menționat că a solicitat ca A 7 să fie introdus în programul de reziliență al UE, ceea ce înseamnă că trebuiesc respectate termene foarte strânse în finalizarea proiectului.

El a spus că autostrada începe din PTF Siret traversat de circa 700.000 de autovehicule anual unde există și un proiect cu finanțare europeană de 10 milioane de euro pentru modernizarea punctului vamal și a subliniat că se inițiază discuțiile cu partea ucraineană pentru stabilirea detaliilor privind amplasarea punctului de trecere a frontierei aferent A 7.

Reamintim că asocierea Search Corporation -Egis International SAS- Egis România SA a câștigat licitațiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice pentru drumul expres Pașcani-Suceava și Suceava-Siret.

Durata contractului este de 24 luni, din care:4 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție, 4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.


Intră acum și în grupul de