Primele gospodării din comuna Moara au început să fie racordate la gaz metan. Gheorghe Flutur îndeamnă pe ceilalți primari din județ să depună proiecte pentru rețele de distribuție a gazului natural


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la Moara, la evenimentul de începere a conectării gospodăriilor comună la rețeaua de gaz natural.

El a aprins primul foc la un aragaz dintr-o locuință din comună și a transmis că gazul metan înseamnă civilizație.

Flutur a amintit că acest proiect l-a început în urmă cu mai mulți ani cu primarul din Moara care a venit la el și l-a întrebat cum vede dezvoltarea acestui proiect și că după discuții privind numărul de beneficiari care trebuie să fie peste o mie s-a creionat proiectul.

„L-am trimis la Transgaz pentru discuții și de atunci au început toate procedurile.Un an a durat construcția acestei rețele”, a spus Flutur care a felicitat și constructorii, și operatorii și investitorul că a avut curaj să investească la Moara.

„Din câte știu sunt o mie de case care vor avea gaz metan imediat, dar mai sunt circa 1000 de case care așteaptă gazul metan. Până la urmă înseamnă civilizație”, a declarat Flutur.

El a precizat că următoarea investiție de acest gen va fi la Sadova unde primarul s-a implicat.

„Îi îndemn și pe ceilalți primari să depună proiecte pentru extinderea rețelei de gaze naturale și spre Vatra Dornei. În jurul Sucevei sunt multe localități care așteaptă gaz metan mai ales că distanța nu este foarte mare și acum Guvernul ne-a dat posibilitatea. Sunt circa un miliard de euro fonduri pentru primăriile care vor să ducă gaz metan în localitățile lor”, a spus Flutur.

El crede că va fi „o bătălie” pentru finanțarea acestor proiecte de extindere a rețelelor de gaz natural.

„Noi avem în județul Suceava 37 de primării cu studiile de fezabilitate făcute. În următorii ani, după apă-canal, cel mai important este gazul metan”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de