Măsuri stabilite pentru începerea anului școlar la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”: Măști purtate permanent, pauze decalate, săli de clasă aerisite permanent și igienizate zilnic

În vederea limitării și prevenirii răspândirii virusului care le-a marcat ultimile luni de școală tuturor elevilor din țară, la Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost luate o serie de măsuri. Astfel, toate spațiile au fost pregătite pentru a primi elevii în condiții de igienă corespunzătoare și au fost organizate cu resprectarea normelor de distanțare fizică. La avizierele din sălile de clasă și din dormitoare au fost afișate materiale informative despre normele și regulile aflate în vigoare. De asemenea, au fost stabilite trasee de acces, marcate și semnalizate vizibil și, la intrarea în pavilioane, au fost montate dispensere pentru soluții dezinfectante.

Atât elevii, cât și cadrele militare și civile din colegiu au obligativitatea de a purta permanent măști de protecție în incinta colegiului. Măștile sunt distibuite de echipa medicală a instituției de învățământ militar, la începerea programului, după efectuarea termometrizării. La nivelul colegiului există un stoc de măști pentru o lună, care va fi reînnoit permanent.

La colegiul militar câmpulungean se va aborda principiul o clasă de elevi = o sală de clasă. Spațiile de învățământ vor fi aerisite permanent, iar la finalul orelor vor fi igienizate cu soluții biocide. Pauzele dintre orele de curs se vor realiza decalat, pentru evitarea formării grupurilor de elevi în timpul pauzelor și pentru a putea respecta fluxurile de deplasare. Accesul în sala de mese se va realiza în trei serii, fiind așezați câte un elev la masă, iar mesele vor fi dispuse la un metru distanță una față de cealaltă. În cadrul activităților cu caracter practic-aplicativ se va evita lucrul pe ateliere și pe materiale comune, iar activitățile specifice disciplinei educație fizică și sport se vor derula în aer liber, atunci cand condițiile meteo vor permite. O altă măsură dispusă este restricționarea regimului de învoiri și permisii, precum și a celui de vizite.

Întreg personalul colegiului a fost instruit în vederea respectării normelor și  măsurilor sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19.

Printre obiectivele stabilite pentru noul an școlar se numără menținerea standardelor educaționale și utilizarea în condiții de maximă eficiență a logisticii didactice și a bazei materiale. La Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, anul şcolar 2020-2021 va debuta sub semnul excelenţei actului educaţional. Drept dovadă stau cele 64 de medii peste 9, obținute la examenul de bacalaureat și gradul de promovabilitate de 100%. De asemenea, toți absolvenții promoției 2019-2020 au fost admiși în instituțiile de învățământ de formare inițială militară.

 Georgiana Lupu-responsabil comunicare